Jyri Vuorisalo – työkoneiden huollot ja korjaukset

URATARINAT

Jyri Vuorisalo – työkoneiden huollot ja korjaukset

Harjavallan korjaamolla työkoneiden huoltojen ja korjausten parissa työskentelevä Jyri Vuorisalo tuli Valtasiirron palvelukseen kaksi vuotta sitten, jolloin yrityksestä tiedusteltiin Vuorisalon halukkuutta korjaamotyöhön. 

Korjaamolla työskennellään kahdessa vuorossa (klo 6–14 ja klo 14–22). Vuoroviikkoina on myös varallaolovelvollisuus, johon liittyvät hälytysluontoiset työt. Vuorisalon tavallinen työpäivä koostuu ennakkoon suunnitelluista ja kiireettömämmistä korjauksista ja huolloista, mutta toisinaan päivän aikana koneisiin ilmaantuu myös akuutteja korjaustarpeita, jotka hoidetaan välittömästi.

”Valtasiirrossa kuunnellaan ja huomioidaan työntekijää päätöksenteossa.”

Autoalan perustutkinnon lisäksi ammatillisia kurssituksia suorittanut Vuorisalo sanoo oppivansa päivittäin vianhaun yhteydessä uusista ratkaisuista ja sovelluksista.

– Alan kehitys on nopeaa, joten jatkuva oppiminen ja kehittyminen on tarpeen. Tämän työn parhaita puolia on juuri se, että pitää pysyä koneiden kehityksen tahdissa. Konevalmistajien kautta saa yleensä kaavioita ja ohjeita avuksi. Valtasiirrolla kannustetaan osallistumaan koulutuksiin lakisääteisten koulutusten lisäksi.

Vuorisalon vapaa-aika kuluu amerikkalaisia autoja ja vanhoja työkoneita entisöiden. Sen lisäksi omakotitalon ja piharakennusten korjaus ja uudisrakentaminen on työn vastapainona.