Yara Suomen ja ValtaVirran yhteistyö Siilinjärvellä jatkuu

Valtasiirto-konserniin kuuluva Logistiikka ValtaVirta Oy ja Yara Suomi Oy ovat solmineet viiden vuoden jatkosopimuksen Yara Siilinjärven tehtaan logistiikkapalvelujen tuottamisesta. Uusi sopimus astuu voimaan 1.12.2019. Sopimuksen piiriin kuuluu sisäisiä kuljetuksia, koneurakointia, kunnossapidon tehtäviä ja rakennustöitä.

ValtaVirran toimintaan sopimus tuo toivottua jatkuvuutta. Myös suunniteltuja investointeja päästään nyt toteuttamaan.
– Jatkosopimus on meille todella tärkeä. Se mahdollistaa merkittävien kalustoinvestointien tekemisen jo tämän ja ensi vuoden aikana. Rakennamme alueelle myös uuden huoltokorjaamon, joka sujuvoittaa yhteistyötämme entisestään, kertoo ValtaVirran hallituksen puheenjohtaja Jari Viita.

ValtaVirran tavoitteena on olla kustannustehokas urakoitsija Yaralle myös jatkossa.
– Yara-yhteistyö on toimintamme selkäranka, ja seuraavan viiden vuoden aikana yhteistyö kehittyy varmasti monella eri osa-alueella. Kun tämä selkäranka on nyt olemassa, voimme sen rinnalla satsata myös muihin palveluihimme, kuten uusien maanrakennuskohteiden ja louheen myyntiin Kuopion ja Siilinjärven alueella.

Henkilöstön keskuudessa uutinen yhteistyön jatkumisesta otettiin vastaan tyytyväisin mielin. Jatkuvuus on tärkeää myös henkilökunnan sitouttamisen kannalta.
– Henkilökunta antoi sopimusuutiselle aplodit heille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Voimme tarjota heille työtä tutussa ympäristössä jatkossakin.

ValtaVirta Oy tarjoaa maansiirto- ja logistiikkapalveluita Pohjois-Savon alueella. ValtaVirran suurin työllistäjä on Yara Suomi Oy:n Siilinjärven tehdas Kuopion lähellä.

Yara Suomi Oy:n Siilinjärven tehdas tuottaa lannoitteita pääosin kotimaan peltoviljelyyn sekä fosforihappoa lannoite-, eläinrehu- ja elintarviketeollisuuteen.

Yara Suomi Oy:n Siilinjärven tehtaiden kategoriapäällikkö Tapio Valtonen (vas.) ja ValtaVirta Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Viita tyytyväisinä jatkosopimuksen äärellä.