Skip to main content
Uratarinat

Heini Oksman – kuljetus­koordinaattori

By 30.6.202126 elokuun, 2021No Comments

Heini huolehtii että työt sujuvat

Valtasiirron auto- ja konepuolen kuljetuskoordinaattori Heini Oksman, 28, on viihtynyt työssään Harjavallassa. Työalueeseen kuuluu pääsääntöisesti ulkologistiikka.

– Aamu alkaa sähköpostien lukemisella, käydään läpi mitä edellisenä päivänä on tapahtunut, ja suunnitellaan seuraavaa. Tarkoitus on huolehtia siitä, että työt sujuvat, Heini tiivistää.

Oksman on koulutukseltaan logistiikka-insinööri. Sitä ennen hän valmistui ammattikoulusta ajoneuvoasentajaksi ja autonkuljettajaksi.

– Olen asunut maaseudulla teiniksi asti, koneet ja laitteet on sieltä kautta olleet läsnä elämässä. Peruskoulun jälkeen ei ollut vaihtoehtoja, vaan suuntasin autopuolelle ammattikouluun.

Arki miesvaltaisessa työyhteisössä sujuu Heinin mukaan hyvin. Miesten kanssa on helppo tehdä töitä, toiminta on johdonmukaista ja selkeää.

– Työnjohtajaksi siirtyminen oli iso porras, mutta tavallaan helppo. Olen tehnyt samoja töitä kuin muutkin ja tunnen kaikki ihmiset etukäteen. Omasta asenteesta on paljon kiinni. Minkä taakseen jättää sen edestään löytää, Oksman pohtii.

– Kaikki kuljettajat ovat minua vanhempia, joten saan sanoa heitä pojiksi, Oksman nauraa.

Vapaa-aikaan kuuluu koirat ja roller derby

Oksmanin vapaa-ajan täyttävät koirat ja hieman harvinaisempi urheilulaji roller derby.

1920-luvulla Amerikassa kehitetyssä täyskontakstilajissa kierretään nelipyöräisillä rullaluistimilla ovaalirataa sisähallissa. Suomessa laji on melko tuore, lajiseuroja on yhteensä noin 20.

– Rolleria olen harrastanut reilun vuoden Porin Rolling Brigade –seurassa.

Treeneissä käymme Nakkilassa ja Kokemäellä. Se on hieno ja kiinnostava laji, suosittelen tutustumaan kun pelaamme harjoituspelejä!