Skip to main content
AjankohtaistaTiedote

Uudet pyöräkuormaajat

Tervetuloa töihin, Eemeli ja Lotta

Valtasiirron Harjavallan toimipisteillä näkyy nyt uusia tulokkaita – Eemeli ja Lotta ovat saapuneet auttamaan valtasiirtolaisia uusien haasteiden edessä. Jani Sillberg, korjaamopäällikkö kertoo minkälaisista kavereista on kysymys.

 

Olette saaneet Harjavaltaan joukkoihinne vahvistusta, kerro hieman enemmän Eemelistä ja Lotasta?

– Eemeli ja Lotta ovat pyöräkuormaajia – Volvo L260H ja Volvo L120H.

 

Millaisia ominaisuuksia Eemeli ja Lotta omaavat?

– Eemelin työpaino on 34–39 tonnia ja sillä on korkeutta noin 4 metriä ja pituutta noin 10 metriä. Kone jaksaa kantaa kauhassa 18–20 tonnin kuormaa kerrallaan. Kone työskentelee 24/7 kuparikuonan ylösajossa. Koneella syötetään ja siirrellään erilaisia materiaaleja noin 750 000 tonnia vuodessa. Käsiteltävät materiaalit vaativat koneessa käytettävän meidän käyttöömme suunnitellun kauhan, joka kestää paremmin materiaalin käsittelyn ja palvelee koneenkuljettajaa paremmin.

– Lotan työpaino on 18–22 tonnia ja sillä on korkeutta noin 3,5 metriä ja pituutta noin 8 metriä. Kone jaksaa kantaa kauhassa noin 10–12 tonnia, materiaalista riippuen. Kone työskentelee murska-asemalla, jossa käsitellään ja murskataan asiakkaan erilaisia tuotteita.

 

Miksi valitsitte juuri Volvon pyöräkuormaajat?

– Meillä on hyvää kokemusta Volvon laadusta sekä huoltopalvelut ovat aina toimineet moitteettomasti. Lisäksi koneenkuljettajamme suosivat niitä helpon ohjattavuuden ja hyvän työergonomian vuoksi.

 

Kuinka pitkä työura Eemelillä ja Lotalla on edessä?

– Pyrimme pitämään koneet ennakoiduilla huollolla ja kuljettajien päivittäistarkastuksilla työkuntoisina mahdollisimman pitkään. Käyttökohteesta ja ajomäärästä riippuen koneen käyttöikä on noin 5–10 vuotta.